%0 Journal Article %T مقایسۀ تأثیر مصرف مکمل‌های گلوتامین-کربوهیدرات و کربوهیدرات بر میزان استرس اکسیداتیو، کورتیزول و انسولین پلاسما پس از یک جلسه تمرین تناوبی شدید %J پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش %I جهاد دانشگاهی %Z 1735.5354 %A کاظمی, عبدالرضا %A ارچنگی, میثم %A رحمتی, مسعود %A کرندی, هادی %D 2019 %\ 12/22/2019 %V 11 %N 4 %P 107-118 %! مقایسۀ تأثیر مصرف مکمل‌های گلوتامین-کربوهیدرات و کربوهیدرات بر میزان استرس اکسیداتیو، کورتیزول و انسولین پلاسما پس از یک جلسه تمرین تناوبی شدید %K استرس اکسیداتیو %K انسولین %K تمرین تناوبی شدید %K کورتیزول %K گلوتامین %R %X   پژوهش‌های اندکی در مورد تأثیر مصرف مکمل گلوتامین در ترکیب با کربوهیدرات بر شاخص‌های مختلف خونی ورزشکاران انجام گرفته است. بنابراین، هدف از این پژوهش مقایسۀ تأثیر مصرف مکمل‌های گلوتامین-کربوهیدرات و کربوهیدرات بر میزان استرس اکسیداتیو، کورتیزول و انسولین پلاسما پس از یک جلسه تمرین تناوبی شدید بود. بدین‌منظور 20 دانشجوی ورزشکار واجد شرایط به‌صورت تصادفی در دو گروه 7 نفره (مکمل) و یک گروه 6 نفره (کنترل) قرار داده شدند. آزمودنی‌های گروه‌های تجربی یک جلسه فعالیت تناوبی شدید انجام دادند و به آنها مکمل غذایی داده شد. نمونه‌های خونی برای ارزیابی متغیرهای پژوهش در فواصل زمانی پیش از تمرین، بلافاصله، 3 ساعت و 24 ساعت پس از تمرین جمع‌آوری شد. نتایج نشان‌دهندۀ افزایش معناداری (05/0>P) در میزان GSH پلاسمای خون در وهله‌های زمانی 3 و 24 ساعت پس از تمرین و افزایش در میزان TAC پلاسما در وهلۀ زمانی 24 ساعت پس از تمرین در گروه کربوهیدرات-گلوتامین نسبت به گروه کربوهیدرات بود. همچنین کاهش معنا‌داری در میزان کورتیزول در وهله‌های زمانی بلافاصله و 3 ساعت پس از تمرین در گروه کربوهیدرات-گلوتامین نسبت به گروه کربوهیدرات مشاهده شد. با توجه به این یافته‌ها به‌نظر می‌رسد که مصرف مکمل گلوتامین در ترکیب با کربوهیدرات نسبت به مصرف مکمل کربوهیدرات پس از یک جلسه فعالیت تناوبی شدید موجب افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و همچنین کاهش میزان کورتیزول و شرایط کاتابولیک شده است. %U https://www.sportrc.ir/article_105712_5964ae95b3295f7c74469ae74d4f25b7.pdf